Az oklevél kiállításának nem lesz törvényileg előírt feltétele a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása

 

Megjelent a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása. A változás érinti – egyebek között – az oklevél kiadásának feltételeit is:

 az oklevél kiállításának nem lesz törvényileg előírt feltétele a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása.

A törvénymódosítás alapján azon hallgatók, akik 2021. augusztus 31-ét követően sikeres záróvizsgát tettek, de – nyelvvizsga hiányában – oklevelüket nem vehették kézhez, illetve 2023. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, megkaphatják oklevelüket.

A Pécsi Tudományegyetem felkészült az oklevelek kiadására, a tudnivalókról, teendőkről az érintetteket közvetlenül emailben, valamint a központi és kari honlapokon és a közösségi média fórumain is tájékoztatjuk. A tanulmányi osztályok/hivatalok munkatársai is a hallgatók rendelkezésére állnak.

Felhívjuk ugyanakkor az érintett hallgatók figyelmét, hogy a karácsonyi időszak és az energiatakarékossági intézkedések miatt az épületek, hivatalok nyitvatartása, a munkatársak elérhetősége korlátozott lehet a következő hetekben, kérjük ezért, hogy tájékozódjanak a honlapokon a nyitvatartásról és az ügyintézési lehetőségekről.

magyar