Az ország legjobb pedagógusképző intézménye lett a PTE KPVK

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2020 részeként idén is elkészült a magyarországi egyetemek és főiskolák, egyetemi és főiskolai karok és képzési területek abszolút rangsora. Az idei Figyelő Felsőoktatási Rangsor legfontosabb listáit a képzési területi összeállítások jelentik. Eszerint a pedagógusképzési területen az óvodapedagógus és a tanító szakok legjobb magyaroroszági képzőhelye a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara lett.

 

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2020 részeként ebben az évben is elkészült a magyarországi egyetemek és főiskolák abszolút rangsora, ami tartalmazza az egyes képzési területek és  legnépszerűbb szakok kari rangsorát is. A korábbi évekhez hasonlóan az idei Figyelő Felsőoktatási Rangsor legfontosabb listáit a képzési területi összeállítások jelentik. Ez alapján a pedagógusképzési területen az óvodapedagógus és a tanító szakok legjobb képzőhelyének a különböző mutatók alapján a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara bizonyult.

A Figyelő szakértői által összeállított indikátorok alapján valamennyi magyar pedagógusképző intézmény teljesítményét értékelték, és ez alapján állapították meg az abszolút sorrendet. Ez a lista  hasznos információt kínál a felvételi előtt állóknak, gazdasági szakembereknek, intézmény- és cégvezetőknek. „Ez az eredmény a Karon zajló magasszínvonalú oktatási és tudományos munka gyümölcse, ami mögött az új pedagógiai irányzatok iránti nyitottság és gyakorlatorientált képzési tevékenység rejlik”, nyilatkozta Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja.

magyar