BABITS-KONFERENCIA A PTE KPVK-N

 

Szekszárd, 2023. november 6-7. – Kétnapos Babits-konferenciának ad otthon a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. A „Nem drótos füzérbe görbítve” című tanácskozás Babits Mihály műveinek kritikai kiadásaival, azok textológiai és filológiai kérdéseivel foglalkozik.

Prof. Dr. Szécsi Gábornak, a PTE KPVK dékánjának és Dr. Szénási Zoltánnak a BTK Irodalomtudományi Intézet Babits Kutatócsoportja vezetőjének nyitóelőadásait követően kezdetét vette Szekszárdon a „Nem drótos füzérbe görbítve” című, kétnapos Babits-konferencia, amelynek fókuszába a Babits kritikai kiadások textológiai és filológiai kérdései kerültek. A tanácskozáson a babitsi életmű fontosabb műfaji problémáival foglalkoznak az Irodalomtudományi Intézetből és az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkezett előadók.

A rendezvényen sor kerül a Babits Mihály összes versei 2. (1906-1910) című kötet bemutatójára is. A kritikai kiadást a kötet sajtó alá rendezője, Dr. Kelevéz Ágnes mutatja be az érdeklődőknek.

magyar