Bajai Harmadik Kor Egyeteme - Szemeszterzárás a Sugovica partján

 

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve és eredményeit hasznosítva alakította ki, majd szervezte meg a Harmadik Kor Egyeteme képzési programját Baján a Városi Önkormányzat támogatásával.

A növekvő érdeklődés és részvétel mellett megvalósuló előadássorozat az előző évhez hasonlóan rendkívül sikeres szemesztert zárt 2019. május 13-án. A Bácskai Kultúrpalota nagytermében ünnepélyes keretek között adta át a programsorozat rendszeres résztvevőinek Csubákné Bese Andrea alpolgármester asszony és Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár, a PTE KPVK Harmadik Kor Egyeteme Program szakmai vezetője az emléklapot és a Kar ajándékkiadványát.

Néhány emlékezetes pillanat felidézésével zárta a szemesztert Dr. Brachinger Tamás, a PTE KPVK egyetemi adjunktusa, aki az elmúlt két évben kiváló házigazdája volt a mára már több mint 100 főt meghaladó „örökifjú egyetemisták” számára szervezett színvonalas, élménygazdag és jó hangulatú közösségi képzési és ismeretterjesztő programnak.

Az előző évekhez hasonlóan az őszi és tavaszi szemeszter során hat-hat előadást hallgathattak meg a „harmadik korú” részt vevők. A témák az interdiszciplinaritás jegyében tudományterületenként változatosak és a hallgatók érdeklődéséhez igazodóak voltak. Az előadók többsége a szekszárdi kar és a PTE egyetemi oktatója volt, és folytatódott az a kialakult gyakorlat, hogy minden félévben bajai előadót is köszönthettek a hallgatók – május 13-án éppen Fekete Szabolcs plébános úr személyében.

A szemeszterzárás ünnepélyes perceiben a szervezők és a hallgatók részéről egyaránt megfogalmazódott a sikeres program folytatásának igénye és szándéka a Sugovica partján várhatóan élményekben és pihenésben egyaránt gazdag vakációt követően.

 

 

magyar