„Baranya Filmmaraton” a Baranya Megyei Önkormányzat és PTE KPVK együttműködésében

 

„Baranya Filmmaraton” címmel Baranya megye értékeit bemutató filmkészítő versenyt hirdet a Baranya Megyei önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón részt vett  a program két fővédnöke, Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja, valamint a versenyigazgató, Kindl Gábor producer.

Baranya megye értékeinek bemutatása és népszerűsítése került annak a filmkészítő maratonnak a gyújtópontjába, amelyről Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja és Kindl Gábor producer a filmmaraton versenyigazgatója tartott ma sajtótájékoztatót Pécsen. A Baranya Megyei Önkormányzat és a PTE KPVK közös szervezésében megvalósuló, 24 órás filmes verseny 2022. június 11. és 12. között zajlik majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fiatalabb generációk, akik már beleszülettek a gyors technikai fejlődésbe, szinte összenőttek a mobiltelefonnal, a digitális videofelvételek készítésére alkalmas eszközökkel és az internet használatával. Szívesen alkalmazzák az önkifejezés eszközeként a filmezést, video készítést. A „Baranya Filmmaraton” filmkészítő verseny célja ezért, hogy a fiatal generációk tagjai megismerjék, rövid videókban megörökítsék, másokkal megismertessék és továbbadják a Baranya megye területén található szellemi, kulturális és természeti értékeket.

A verseny rajtja 2022. június 11. (szombat) 10 óra. A filmkészítő maraton - egyfajta futás, versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egy nap áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére. A versenyen bárki indulhat, de forgatni csak Baranya megye területén lehet. A szervezők ötletes, figyelemfelkeltő filmeket várnak a nevezőktől.

A 24 órás filmkészítő játékban, a versenyfilmek hossza maximálisan egy perc lehet. A versenyfilmben, csak a június 11. 10 óra után (rajt), a versenyzők által készített, eredeti, jogtiszta felvételek szerepelhetnek. További tudnivalók megtalálhatók a weboldalon található versenyszabályzatban.

További információk a verseny hivatalos weboldalán találhatók: www.baranyafilmmaraton.hu

magyar