Böjte Csaba látogatása

2019. október 15-én Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az Illyés Gyakorló Álalános Iskolában, majd Karunkon járt. A látogatásáról a Teol.hu beszámolóját olvashatják az alábbi szövegrészlet után megadott linken.

A galéria ide kattintva érhető el

"Nem akarja untatni a fiatalokat Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója – derült ki mai sajtótájékoztatójából. Az elevenséget, a lelkiséget, a természetet pártolja. Életet kell vinni a dolgokba – vallotta. Ennek jegyében sajátos pedagógiai segédeszközökhöz is hajlandó nyúlni. A sajtótájékoztatón megosztotta terveit: ő és szakértő támogatói olyan tematikus táborokat készítenek elő, ahol a tanulás mellett életre szóló barátságok köttethetnek. Középiskolákkal, egyesületekkel már egyeztettek, nyáron indulhat az egyik tábor.

Szekszárdon tartott előadásokat a ferences rendi szerzetes, Böjte Csaba testvér. Több helyszínen és több korosztálynak adta át Erdélyből hozott szellemi táplálékát. Délelőtt a gyerekekhez szólt az Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskolában. Megtelt alsó tagozatosokkal az aula, akik izgatottan várták a barna csuhás vendéget. De nemcsak iskolások jelentek meg, egy házaspár Dusnokról érkezett, hogy láthassa és hallhassa a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehívóját. Tiszteletére meggyúlt egy piros-fehér-zöld színű gyertya is."

Böjte Csaba újra Szekszárdon járt

 

 

magyar