Dienes játékok a Tanuló Város Fesztiválon

 

Pécs, 2023. 09. 22. | A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán fejlesztett Dienes játékok nagy sikerrel mutatkoztak be a pécsi Tanuló Város Fesztiválon. Az óvodások és az alsó tagozatos diákok a pécsi Civil Közösségek Házában ismerkedhettek meg a játékokkal és közben észrevétlenül sajátíthatták el a logikus gondolkodás alapjait.

Pécs 2017-ben ünnepelte egyeteme alapításának 650 éves jubileumát. Ennek kapcsán a Pécsi Tudományegyetem rektora, Dr. Bódis József azzal a javaslattal fordult Dr. Páva Zsolthoz, Pécs város polgármesteréhez, hogy építve a város kulturális, oktatási, tudományos és művészeti értékeire, vívmányaira, valamint a Pécsett élő polgárok aktív társadalmi szerepvállalására és sokféle tanulási megnyilvánulására, Pécs pályázza meg az UNESCO által 2017. évre kiírt Global Learning City Award díjat, s ehhez kapcsolódóan nyilvánítsa Pécset „Tanuló Várossá”.

A díj elnyerése óta minden év szeptemberében megrendezésre kerül a pécsi Tanuló Város Fesztivál. A PTE KPVK-n kifejlesztett, innovációs díjas Dienes játékok idén első alkalommal vettek részt az eseményen, ahol a kar oktatója, Nemes-Wéber Zsófia mutatta be a játékokat és játszott az érdeklődő gyerekekkel.

magyar