Diplomaátadó ünnepség

„A diploma mellé komoly felelősség is jár” – ezekkel a szavakkal búcsúztatta a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja azt a 149 hallgatót, aki ünnepélyes keretek között vehette át oklevelét az intézmény diplomaátadó rendezvényén. A kar vezetője hozzátette, a végzetteknek innentől kritikusan és kreatívan gondolkodó értelmiségiként kell megállniuk a helyüket.

Türelmetlenül mormolták az eskü szövegét a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karán végzett hallgatók az oklevelük kézhezvétele előtti utolsó percekben. 177 sikeres záróvizsgát tett egyetemi polgár közül 149-en vették át ünnepélyes keretek között a több éves munka gyümölcsét jelentő elismervényt. 13 különböző szakon adtak át okleveleket, legnagyobb arányban az alsófokú pedagógusképzésben részt vevők számára, ők összesen 115-en voltak jelen. Bár felmérések szerint egyre kevesebben választják ezt a pályát, a szekszárdi képzőhelyen mégis közel ugyanannyian végeztek ezeken a szakokon, mint egy évvel korábban.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán hangsúlyozta: „Ha van kiemelt küldetése ennek a karnak, akkor pontosan az, hogy a pedagógusi pályát ahol csak lehet, népszerűsítse, elfogadtassa a fiatalokkal, befogadtassa ezt a hivatást.”

Az intézmény vezetője hozzátette, a diplomával komoly felelősség is jár, hiszen innentől kritikusan és kreatívan gondolkodó értelmiségiként kell megállniuk a helyüket a végzetteknek, főként a jövő nemzedékét nevelőknek, tanítóknak.

Hogyha valaki tehet azért, hogy ez a generáció ez ne butuljon el, és az informatikai kütyük áldozatává váljon, akkor azok mi vagyunk, mi vagyunk azok, akik meg tudjuk nekik tanítani, hogy hogyan és miként lehet ezeket az eszközöket helyesen kezelni.” - mondta Jádi Alexandra, tanító szakon végzett hallgató.

Az ünnepségen kari kinevezéseket jelentettek be, kiváló oktatókat és kimagasló teljesítményt nyújtó végzős diákokat ismertek el, illetve nyugdíjba vonuló munkatársakat búcsúztattak és jubileumi diplomákat, valamint Pedagógus Szolgálati Emlékrémeket is átadtak.

 

Galéria

A teol.hu beszámolója és galériája: A szekszárdi kar frissen végzett hallgatóit köszöntötték

A kadarka.net beszámolója és galériája: Közel százötven végzős kapta kézhez diplomáját Szekszárdon

 

magyar