Díszdoktori székfoglaló előadás Szekszárdon

 

Dr. Cseh Mária, az egyesült államokbeli George Washington University professzora 2022. március 9-én tartotta díszdoktori székfoglaló előadását a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán, Szekszárdon. Az előadás a szakmai érdeklődés és a vezetés fejlesztés összefüggéseit mutatta be.

A PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara 2020-ban javasolta az egyetem szenátusának Dr. Cseh Mária díszdoktori kinevezését. A kinevezésről szóló döntés még abban az évben megszületett, azonban a díszdoktori cím személyes átadására a koronavírus járvány miatt csak 2022-ben, a március 15-i ünnephez kötődő díszdoktoravató szenátusi ülésen kerül sor.

A professzor asszony a George Washington University humán és szervezeti tanulás doktori programjának vezetője. Az elmúlt 24 évben szoros kapcsolatot alakított ki a Pécsi Tudományegyetem munkatársaival kutatások szervezésében és lebonyolításában. Segítségével a PTE kollégái bekapcsolódhattak nemzetközi szervezetek konferenciáiba és szakmai rendezvényeibe, aktív tagjaivá válhattak a nemzetközi szakmai hálózatoknak.

A szekszárdi előadás keretében a PTE KPVK vidékfejlesztési agrármérnök hallgatói megismerkedtek a vezetéstudomány legfrissebb irányzataival és azokkal a tendenciákkal, amelyek a vezetőfejlesztés amerikai gyakorlatát jellemzik. Az interaktív előadás során a hallgatók is aktívan bekapcsolódtak a beszélgetésbe, kérdéseket tettek fel az előadónak a tudásmenedzsment, a szervezeti fejlesztés és változások témaköreiben.

magyar