EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ EGYETEMI IDŐSKÉPZÉSÉRT

Pécs-Szekszárd, 2024. október 1.– Új félévvel folytatódik Szekszárdon a Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű idősképzési program. Az őszi szemeszter indításakor a program megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Berlinger Attila, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere, Prof. Dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, valamint Tóth Gabriella, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke. A megállapodás ünnepélyes aláírását követően Prof. Dr. Szécsi Gábor megtartotta az őszi félév első előadását „A mediatizált ember” címmel.

Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával indult a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának Harmadik Kor Egyeteme című idősképzési programja a kar szekszárdi campusán. Berlinger Attila Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere, Prof. Dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, valamint Tóth Gabriella, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke által aláírt megállapodás biztosítja a feltételeit a program sikeres megvalósításának és újabb szemeszterek indításának.

A Harmadik Kor Egyeteme idén októbertől is érdekes témákkal várja a tanulni vágyó időseket, akik neves egyetemi oktatók, kutatók tolmácsolásában hallgathatnak meg előadásokat művelődéselméleti, helytörténeti és egészségügyi témákról.  A félév első előadását az együttműködési megállapodás aláírását követően Prof. Dr. Szécsi Gábor tartotta a „Mediatizált ember” címmel.

magyar