EGYÜTTMŰKÖDÉS A FILMES UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSÉÉRT

Szekszárd, 2024. október 14.– Sajtótájékoztató keretében írt alá együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja és Kindl Gábor producer, a Forgass a Földért! Alapítvány kuratóriumi elnöke. A megállapodás tárgyát egyrészt a nemzetközi hírnévnek örvendő „Forgass a Földért!” filmes verseny folytatása, másrészt egy, a filmes utánpótlás nevelését célzó médiaműhely programjának indítása jelentette.

 

A filmes utánpótlás nevelése jelentette annak az együttműködési megállapodásnak a tárgyát, amelyet október 14-én írt alá Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán és Kindl Gábor producer, kuratóriumi elnök a PTE KPVK szekszárdi campusán.

Az együttműködő felek célja egyrészt a PTE stratégiai programjai között is nevesített „Forgass a Földért!” nemzetközi filmes verseny feltételeinek biztosítása, másrészt egy olyan médiaműhely program indítása, amelynek keretei között az érdeklődő középiskolások és egyetemi hallgatók megismerkedhetnek a filmkészítés eszközeivel, műfaji sajátosságaival. A médiaműhely programra jelentkező fiatalok számára a tervek szerint külön versenyt is meghirdetnek a szervezők. A megállapodás aláírásakor tartott sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy 2025-ben a nemzetközi hírű filmes versenyt az Egyesült Államokban és Magyarországon is meghirdetik. A verseny központi témája ezúttal az egészséges életmód és az élelmiszerpazarlás problémája lesz.

magyar