Együttműködés a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulásáért

 

A hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását segítő képzési, tehetséggondozási és pályaorientációs programok megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, Becze Bianka, a Tolna Megyei Egészséges Iskolák és Diákjakért Alapítvány kurátora, valamint Gyarmati Gábor, a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnök helyettese. A program elsődleges célja, segítse a térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatásba való bekerülését, a továbbtanulásukhoz szükséges feltételek megteremtését.

A résztvevők által egyaránt példaértékűnek minősített együttműködési megállapodás aláírásra került sor a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. A megállapodás célja olyan képzési, tehetséggondozási, pályaorientációs programok megvalósítása, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok minél nagyobb számban folytathassák tanulmányaikat a felsőoktatásban.

A program keretében tehetségműhely programok, tanfolyamok, tréningek, a felősoktatási lehetőségeket megismertető, népszerűsítő rendezvények, valamint pályaalkalmassági vizsgálatok járulhatnak majd hozzá, hogy a jövőben minél több hátrányos helyzetű fiatal találja meg a számára leginkább vonzó továbbtanulási lehetőséget Szekszárdon és Tolna megyében. „Egy ilyen program eredményessége is rávilágíthat arra, hogy a jövő felsőoktatását a társadalmi, gazdasági, kulturális problémákra nyitott intézményi gyakorlatnak kell meghatároznia”, hangsúlyozta az aláírást követően Prof. Dr. Szécsi Gábor.

 

magyar