Elismerő oklevélben részesült a PTE KPVK Kisebbségkutató Központja

 

Orahovica, 2023.08.28. | A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidék-fejlesztési Karának Kisebbségkutató Központja több évtizede együttműködik a Horvát Vöröskereszt nyári felkészítő táborának megrendezésében. A szakmai együttműködést idén elismerő oklevéllel is jutalmazta a partnerszervezet.

Az Eszék-Baranya megyei Orahovicában megrendezett nyári program az egészségmegőrzési témák mellett olyan témakörökkel is foglalkozott, amelyek a PTE KPVK oktatási-tudományos profiljába illeszkednek. Ilyen volt a nemzeti kisebbségek és a környezetvédelem, a klímaváltozással kapcsolatos félelmek területe.

A húszéves jubileumi tábor záróünnepségén a több évtizedes szakmai együttműködés elismeréseként oklevelet kapott karunk Kisebbségkutató Központja. Az oklevelet Gyurok János, a központ igazgatója és Nemeskéri Zsolt, a Kultúra- és Társadalomtudományi Intézet igazgatója vették át. Az ünnepségen a Horvát Köztársaság számos állami vezetője megjelent, köztük Stjepan Mesic egykori horvát miniszterelnök és államfő. A rendezvény kiváló alkalmat jelentett további nemzetközi pályázati együttműködések egyeztetésére is.

 

További információ:

Dr. Gyurok János

+36 70 771 9601

magyar