Eszéki tapasztalatcserén a szekszárdi szociális képzések hallgatói

A PTE KPVK Illyés Gyula Szakkollégiumának szociális munka és szociálpedagógia alapszakos diákjai, valamint a szociálpedagógia mesterképzés I. és II. évfolyamos hallgatói 2023. október 24-én tapasztalatcserén vettek részt a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban.

Andócsi János, az intézmény igazgatója tájékoztatását követően megtekinthették a több mint másfél évtizedes múlttal rendelkező, rendkívül dinamikusan működő modern intézményhálózatot: az általános és középiskola jól felszerelt osztály- és szaktantermeit, közösségi tereit, a könyvtárat, a diákotthont. Megtapasztalhatták az intézményben folyó színvonalas munkát, a pedagógusok felkészültségét, kézbe vehették a magyar nyelvre fordított horvát tankönyveket.

A szekszárdi szociális képzések hallgatói kutatásaikat új szempontokkal is bővítve ízelítőt kaphattak a hátránykompenzáció horvátországi gyakorlatából, megismerhették annak legújabb eredményeit.

A program megvalósulását a PTE 1% Alapítvány pályázata támogatta, megszervezésében a PTE KPVK KTI Szociális Tanulmányok Tanszék oktatói vettek részt.

 

magyar