Falu- és tanyagondnoki képzés indul a Baranya Megyei Önkormányzat és a PTE KPVK együttműködésében

 

A Baranya Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara együttműködésében falu- és tanyagondnoki képzés indul a PTE KPVK-n. Az ünnepélyes megnyitónak, amelyen részt vett Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja, az egyetemi kar pécsi campusa adott otthont.

A Baranya Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara együttműködésében falu- és tanyagondnoki képzés indul a PTE KPVK-n. A képzés ünnepélyes megnyitóján részt vett Dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. A mintegy 40 fővel induló 170 órás képzésnek a kar pécsi campusa ad otthont. A képzésen részt vevők elméleti és gyakorlati kurzusok keretében szerezhetik meg a falu- és tanyagondnoki feladatkör ellátásához szükséges készségeket, ismereteket és módszereket.

Dr. Őri László köszöntőjében kiemelte, hogy ez program is fontos eleme a Baranya Megyei Önkormányzat és a PTE KPVK között az elmúlt években kialakult kitűnő együttműködésnek. Prof. Dr. Szécsi Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyetemek új nemzedékének az oktatási, kutatási és szolgáltatási feladatok ellátása mellett a maga eszközeivel hozzá kell járulnia az adott térség, régió gazdasági fejlődését és megtartó erejének növekedését célzó stratégiák kidolgozásához és megvalósításához is.

magyar