Folytatódik a Falu- és tanyagondnoki képzés a Baranya Vármegyei Önkormányzat és a PTE KPVK együttműködésében

 

A Baranya Vármegyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara együttműködésében folytatódik a tavalyi évben újonnan indult falu- és tanyagondnoki képzés. Az ünnepélyes megnyitónak, amelyen részt vett Dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja, az egyetemi kar pécsi campusa adott otthont.

A Baranya Vármegyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara együttműködésében falu- és tanyagondnoki képzés indult ismételten a PTE KPVK-n. A képzés ünnepélyes megnyitóján részt vett Dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. A mintegy 50 fővel induló 170 órás képzésnek a kar pécsi campusa ad otthont. A képzésen résztvevők elméleti és gyakorlati kurzusok keretében szerezhetik meg a falu- és tanyagondnoki feladatkör ellátásához szükséges készségeket, ismereteket és módszereket.

Dr. Őri László köszöntőjében kiemelte a program fontos eleme, hogy a résztvevők megszerezzék a szükséges ismereteket ahhoz, hogy milyen módon tudják segíteni a térség helyi értékeinek megőrzését. Prof. Dr. Szécsi Gábor hangsúlyozta a képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a gyakorlati tudást megerősítő elméleti alapokat is elsajátítsanak a résztvevők. Külön öröm, hogy idén a Baranya vármegyei résztvevők mellet már Somogy vármegyei résztvevők is jelentkeztek a programra. Meglátása szerint a képzés fontossága abban rejlik, hogy az innen kikerülő szakemberek a tudás elsajátítását követően kiemelt szerepet tölthetnek be a kistelepülések megtartó erejének növelésében.

 

 

Az  UnivTV beszámólója

magyar