Gyászhír – elhunyt Straubingerné Kemler Anikó

1964-2024 

Fáradtságom adom az esti árnynak.

Színeimet vissza a szivárványnak.

Megnyugvásom a tiszta, csöndes égnek,

Mosolygásom az őszi verőfénynek.

Reményik Sándor

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy volt kollégánk, a pedagógusképzés jeles képviselője, Straubingerné Kemler Anikó főiskolai adjunktus hosszú, türelemmel viselt betegség után, 60 éves korában eltávozott az élők sorából.

Nagy lelkesedéssel és tenni akarással oktatott 2001-2008-ig a Kar jogelőd intézményében, a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karán. A matematika és a matematika tantárgypedagógia oktatása szívügye lett. Kereste az új utakat, a lehető legkorszerűbb módszerekkel és személyes példaadásával közel vitte a tárgyat a tanítványaihoz. Élen járt a tehetséggondozásban, hallgatói kiváló eredményeket értek el a matematikai versenyeken.

Kutatómunkája különleges, az átlagtól eltérő, diszkalkuliás gyermekek fejlesztési lehetőségeivel foglalkozott nagy intenzitással. Maradandó értéket képviselnek cikkei, tanulmányai és érdeklődést kiváltó előadásai is sokak számára adtak útmutatást.

Tiszteltük felelősségvállalását, szerettük vidámságát, csodáltuk gyermekei és családja, szülei iránti erős elkötelezettségét.

Emlékét megőrizzük. Nyugodj békében Anikó.

 

Búcsúznak volt kollégái

Pécsi Tudományegyetem KPVK

 

Búcsúztatója 2024. augusztus 14-én 11.00 órakor lesz Szekszárdon az Újvárosi Temetőben.

magyar