Harmadik Kor Egyeteme újra Szekszárdon!

 

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara Szekszárd Megyei Jogú Várossal együttműködésben újra elindítja Szekszárdon is – a Baján és Pakson évek óta töretlen sikerrel zajló – Harmadik Kor Egyeteme programsorozatát.

 

A Harmadik Kor Egyeteme kezdeményezés 1968-ban indult útjára Franciaországban. Célja az idősödő és időskorú emberek szellemi, testi, mentális frissességének megőrzése, az aktivitás, a tevékenykedtetés, az önkéntesség, az önmegvalósítás és a közösségi élet élményének megosztása. Tolna megye egyetlen felsőoktatási intézménye az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve és eredményeit hasznosítva alakította ki, majd szervezte meg a programot, mely most újra elindul Szekszárdon is.

 

2019. szeptember 16-ától 2020. január 13-áig körülbelül havi rendszerességgel 6 előadáson vehetnek részt a „harmadik korú” érdeklődők. Az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek, a rendszeres részvételért oklevelet állít ki az intézmény. Az előadások 2x45 percesek 15 perces szünettel. 

 

ELSŐ ELŐADÁS:

2019. szeptember 16. (hétfő) 15:00

Még tovább Szekszárd a fejlődés útján!

Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere

 

Helyszín: PTE KPVK Szekszárdi Campus 52. sz. előadóterem (7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.)

 

Szervezők:

Dr. habil Boronkai Dóra

intézetigazgató, egyetemi docens (PTE KPVK), programfelelős

Dr. Haag Éva

alpolgármester, Szekszárd MJV Önkormányzat

 

Képzési koordinátor:

Bogdán Andrea intézeti adminisztrátor

tel.: 74/528-300

e-mail: bogdan.andrea@kpvk.pte.hu

 

A programsorozat valamennyi előadására szeretettel várjuk Önöket!

magyar