IDÉN MÁRCIUSBAN INDUL PAKSON A PTE KPVK NÉPSZERŰ IDŐSKÉPZÉSI PROGRAMJA

Szekszárd-Paks, 2024. március 4. – 2024 márciusától ismét elindítja népszerű idősképzési programját, a Harmadik Kor Egyetemét Pakson a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. Erről írt alá együttműködési megállapodást a paksi városházán Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere és Tóth Gabriella a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke.

 

Paks Város Önkormányzatával és a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezettel együttműködve indítja újra a PTE KPVK népszerű idősképzési programját, a Harmadik Kor Egyetemét. Erről írt alá megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere és Tóth Gabriella, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke. A két szemeszterből álló program Paks Város Önkormányzata támogatásával valósul meg, és két, egyenként 5-5 előadást magában foglaló szemeszterre épül. A résztvevők a program végén tanúsítványt vehetnek át. A Harmadik Kor Egyeteme program szakmai koordinátori feladatait Prof Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár látja el.

Az együttműködési megállapodás aláírását megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Harmadik Kor Egyeteme program jelentős mértékben hozzájárulhat az idősek életminőségének javításához, mert nem csupán kiváló tanulási lehetőséget kínál az érdeklődők számára, de olyan közösségélményt is, amely révén kedvet kaphatnak más, az egyetemi kar által kínált ismeretszerzési lehetőségekhez is. Mint a Prof. Dr. Szécsi Gábor a sajtótájékoztató elmondta: „ Az egyetemek új nemzedékének korában egy felsőoktatási intézménynek aktív közreműködőként kell hozzájárulnia az őt befogadó térség, régió társadalmi, kulturális kohéziójának megteremtéséhez. Ezt a cél szolgálja sikeres harmadik missziós programunk, a Harmadik Kor Egyeteme is.”

magyar