Idén októberben is nemzetközi filmmaratonnak ad otthont a PTE KPVK

 

„Forgass a Földért” címmel idén is nagyszabású, nemzetközi filmkészítő maraton veszi kezdetét a PTE KPVK-n október15-én és 16-án. Erről tartott 2022. augusztus 22-én a Kar szekszárdi campusán sajtótájékoztatót Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja és Kindl Gábor producer, filmrendező, a program versenyigazgatója és Prof. Karl Bardosh producer, filmrenedező, a New York Egyetem tanára.  

A rendezvény célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során. A filmkészítő maraton - egyfajta futás, versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egy nap áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére.

A filmkészítő verseny rajtja, 2022. október 15.  (szombat), helyi idő szerint 10 óra.

A szervezők a verseny kezdetén, a rajt pillanatában, időzónánként több elemet ismertetnek, melyből 1 elemet kötelező beépíteni a versenyfilmbe. A filmkészítő játékra bárki, bárhonnan jelentkezhet. Nevezési díj, korosztályi és technikai megkötés nincs. A film lehet élőszereplős rövidfilm, video klip vagy animáció.

A résztvevők körében egyre népszerűbb és mára nemzetközi hírnévre szert tett Filmmaraton 2021-ben a Cannesi Filmfesztiválon elnyerte a világ legjobb rövidfilmes produkciójának járó díjat.

 

magyar