IDÉN IS REKORDSZÁMÚ JELENTKEZŐ A PTE KPVK SZAKJAIN

Szekszárd-Pécs, 2024. március 18.– Az Oktatási Hivatal által közzétett friss információk szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán meghirdetett szakok iránt tovább nőtt az érdeklődés az idei beiskolázási folyamatban. Több mint 2200-an jelentkeztek a Kar képzéseire, ebből 640 az első helyes jelentkezők száma. Ez az összes jelentkező számát illetően 10 %-os, míg az első helyes jelentkezők számát illetően csaknem 3 %-os növekedést jelent a tavalyi rekordévhez képest. A jelentkezők körében legnépszerűbb képzések az óvodapedagógia, gyógypedagógia és a tanító szakok, amelyekre összesen több mint 1400 továbbtanulni vágyó adta be a jelentkezését.

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint tovább nőtt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán meghirdetett szakokra jelentkezők száma a 2024. évi felvételi eljárásban. Ez azért is számít kiemelkedő eredménynek, mert az országos adatok szerint idén kevesebben jelentkeztek hazai felsőoktatási intézményekbe, mint tavaly.

Az idei beiskolázási folyamatban több mint 2200-an adták be jelentkezésüket a KPVK valamelyik szakára. Ebből 640 az első helyes jelentkezők száma. Ez az összes jelentkező számát illetően 10 %-os, míg az első helyes jelentkezők számát illetően 3 %-os növekedést jelent a tavalyi rekordévi adatokhoz képest! A legkeresettebb képzések továbbra is az óvodapedagógia, a gyógypedagógia és a tanító alapszakok, amelyre az idén több mint 1400 érdeklődő adta be a jelentkezését. Pozitív fejlemény, hogy 2024-ben jelentősen nőtt a tanító szakon tanulni vágyók száma. Erre a képzésre összesen 415-en adták be jelentkezésüket, és közülük 129-en első helyen jelölték meg a KPVK szekszárdi vagy pécsi campusát továbbtanulási irányként.

Az elmúlt évi adatokhoz képest növekedést mutat a kar agrárképzéseire jelentkezők száma, és továbbra is komoly érdeklődés mutatkozik a kar mesterképzései, például a szociálpedagógia és a gyermekkultúra szakok iránt is.

„Örömmel tölt bennünket, hogy a tavalyi rekordévhez képest is növelni tudtuk a kar képzéseire jelentkezők számát. Továbbra is célunk, hogy a pedagógus-, agrár- és társadalomtudományi képzési kínálat folyamatos megújításával és a képzések tartalmi korszerűsítésével minél több érdeklődő számára tegyük vonzó továbbtanulási iránnyá a karunkon meghirdetett alap- és mesterszakokat”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar