Imre Péter szobrászművész kiállításának ad otthont az Universitas Galéria

 

2021. október 20-án Szekszárdon nyitották meg Imre Péter szobrászművész Schnitt című kiállítását. Az alkotó munkáinak a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Universitas Galériája ad otthont. A tárlatot Prof. Dr. Szécsi Gábor a Kar dékánja nyitotta meg. Köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy Imre Péter alkotói sokoldalúsága meghatározza oktatói, tanári tevékenységét is. Imre Péter immár tizenöt éve tanít a Karon környezetkultúra szakon.

Imre Péter szobrászművész rendszeresen állít ki és vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon. Több köztéri munkája látható hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.  A művész egyik legnagyobb nemzetközi érdeme, hogy sikeresen pályázott az Aix en Provence-i alapítványhoz, Vasarely munkásságára reflektáló művével, mely 2013-ban az Aix en Provence-i Vasarely Múzeum parkjában lett felállítva. Varga Rita képzőművész az esemény kurátora kiemelte, hogy az Universitas Galéria jelenlegi kiállításán egy szubjektív, nagyon érzékeny metszetet kaphatnak a résztvevők a szobrászművész sokrétű munkásságából.

Prof. Dr. Szécsi Gábor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a mostani kiállítás egy kitűnő lehetősége kínál arra, hogy pillanatképeket kapjunk egy sokoldalú alkotói életpályáról. Az érdeklődőknek lehetősége nyílik elmélyülni Imre Péter építészeti terveiben, kiállított szobraiban, rajzaiban és fotóiban egyaránt.

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ingyenesen látogatható november 2-ig.

Galéria

magyar