Innovációs és tehetséggondozási együttműködési megállapodást írt alá a PTE KPVK dékánja Dunaújvárosban

 

Innovációs és tehetséggondozási programok megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, Suki Alíz, a Danube Education Alapítvány kurátora és Dr. Huszti Zsolt, az Innopark Nonprofit Kft. ügyvezetője a dunaújvárosi Városházán. A rendezvényen jelen volt Szabó Zsolt Dunaújváros Megyei Jogú Város alpolgármestere is. Az együttműködés elsődleges célja egyrészt a térségi fiatal vállalkozók innovációs tevékenységének támogatása, másrészt olyan felsőoktatási továbbképzési programok meghirdetése, amelyek eredményesebbé tehetik a közoktatásban dolgozó pedagógusok tehetséggondozási munkáját.

A résztvevők által egyaránt példaértékűnek minősített együttműködési megállapodás aláírásra került sor a dunaújvárosi Városházán. A PTE KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Danube Education Alapítvány kurátora, Suki Alíz, valamint a dunaújvárosi Innopark Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Huszti Zsolt által aláírt megállapodás elsődleges célja a térségi fiatal vállalkozások innovációs tevékenységének támogatása, valamint a közoktatási tehetséggondozási munka hatékonyságát növelő, pedagógus továbbképzési programok meghirdetése.

Az innovációs és képzési együttműködés, amelynek keretét a PTE KPVK IQ Ipari Együttműködési és Innovációs Központja adja, jelentős mértékben hozzájárulhat a térség gazdaságának fejlesztéséhez és a tehetséges fiatalok helyben tartásához. „Ez a kooperáció is rávilágít az egyetemek új nemzedékének arra, a mind alapvetőbbé váló feladatára, hogy aktív közreműködőivé váljanak a térségi gazdasági, társadalmi, kulturális stratégiák kialakításának és megvalósításának”, hangsúlyozta az aláírást követően Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar