Irodát nyitott a PTE KPVK a Dunaújvárosi Ipari Parkban

 

Ünnepélyesen átadták a Dunaújvárosi Ipari Parkban a PTE KPVK irodáját, amelyet a Kar az Ipari Parkot működtető Innopark Nonprofit Kft-vel kötött együttműködési megállapodás eredményeként hozott létre kutatási, képzési programjai menedzselésére. Az együttműködési megállapodás aláírásán és az átadási ünnepségen a Kar dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor mellett jelen volt Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás, valamint az Innopark Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Huszti Zsolt.

 

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara ünnepélyes keretek között megnyitotta új kutatási és képzési koordinációs irodáját a Dunaújvárosi Ipari Parkban. Az Ipari Parkot működtető, Innopark Nonprofit Kft-vel kötött megállapodás keretében létrehozott dunaújvárosi iroda elsődleges feladata az Egyetem és a Kar kutatási és oktatási programjainak megismertetése és népszerűsítése a térségi vállalkozások és intézmények körében. Az iroda emellett felméri a helyi szereplők képzési igényeit, és ezekre az információkra építve továbbképzéseket, tanfolyamokat szervez a megyei jogú városban és térségében.

 

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán és az átadáson a PTE KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor mellett jelen volt Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, Pintér Tamás, valamint az Innopark Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Huszti Zsolt is. Mint az ünnepségen Dr. Szécsi Gábor elmondta: „Egy egyetem, egyetemi kar kiemelt feladata, hogy kutatási programjaival, folyamatosan megújuló képzési kínálatával megfelelő módon reagáljon a régiók társadalmi, gazdasági szereplőinek elvárásaira, igényeire, és képzési, tudományos, kulturális centrumként szerepet vállaljon a térségek közötti együttműködés megerősítésében.”

magyar