ISMÉT REKORDSZÁMÚ A FELVETT HALLGATÓ A PTE KPVK-N

Szekszárd-Pécs, 2024. július 25.– Jelentős mértékben nőtt az elmúlt évhez képest a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban. A tavalyi rekordévhez képest idén további 12 %-os emelkedést könyvelhetett el a kar a teljes jelentkezői létszámban.

A 2023. évi felvételi eljárás látványos eredményeket hozott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára. Az idei beiskolázási folyamatban ugyanis 429 hallgatót vettek fel a Kar különböző képzéseire, ami csaknem 12 %-os növekedést mutat az előző évi adatokhoz képest. Az államilag támogatott helyekre felvett hallgatók száma mellett jelentős növekedés tapasztalható az önköltséges formában tanulmányokat folytató hallgatók számát illetően is. A hallgatók többsége a Kar pécsi és szekszárdi képzőhelyein meghirdetett pedagógusképzési szakjain kezdi meg tanulmányait, de az agrár és a társadalomtudományi szakok iránti érdeklődés is kimagasló volt ebben az évben.

„Azért is örömteli tény a kar különböző képzéseire felvett hallgatók számának folyamatos növekedése, mert a felvételi eljárásban tapasztalt magas átlagpontszámok arra utalnak, hogy egyre több tehetséges fiatal kerülhet be a felsőoktatásba és szerezhet diplomát pedagógus-, agrár- vagy társadalomtudományi képzési területen ”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar