Jelentősen nőtt a felvett hallgatók száma a PTE KPVK-n

 

Jelentős, az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban. Ezt az eredményt a kar új szakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el.

A 2021. évi felvételi eljárás komoly sikereket hozott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára. Az idei beiskolázási folyamatban ugyanis 313 hallgatót vettek fel a Kar különböző képzéseire, ami csaknem 50 %-os növekedést mutat az előző évi adatokhoz képest. Ez a növekedési arány nem csupán az egyetemi, de az országos átlagot is messze meghaladja.

 „Örömteli tény ez az országos átlagot is meghaladó növekedés, ami egyértelmű jele a Kar folyamatos erősödésének”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, aki szerint ennek az eredménynek a hátterében egyrész a képzési kínálat gyarapodása és a kar képzőhelyeiben rejlő lehetőségek jobb kihasználása, másrészt a megújuló marketingtevékenység rejlik.

magyar