Jelentősen nőtt a PTE KPVK jelentkezők száma az idén

 

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a jelentkezők száma. 1418-an jelentkeztek a KPVK valamely szakára, ebből 421 fő az első helyes jelentkezők száma. Ez csaknem 40 %-os növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. A kiemelkedő eredményt a kar új szakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el.

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának képzéseire jelentkezők száma.

Az idei beiskolázási folyamatban 1418-an jelentkeztek a KPVK valamelyik szakára. Ebből 421 az első helyes jelentkezők száma. Ez csaknem 40%-os növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. Ez a  hazai pedagógusképző intézmények körében kiemelkedőnek számító eredmény egyaránt érinti a kar szekszárdi és pécsi képzőhelyét, azaz az idei beiskolázási folyamat mindkét képzőhely látványos megerősödését hozta.

 „A csaknem 40%-os növekedés a képzési kínálat folyamatos bővítésének, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásának és a marketingtevékenység megújításának köszönhető. Egyértelmű jele annak, hogy érdemes tovább haladnunk a megkezdett úton”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar