Karrier Nap a PTE KPVK-n

 

Önismeret, személyes márka, brandépítés. Ezt a témát járták körül a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Karrier Napi rendezvényén. Karunk fontosnak tartja, hogy hallgatói számára ne csupán szakmai tudást, de sikeres karrierjükhöz szükséges további információkat is nyújtani tudjon.

Modern, digitális világunkban egyre inkább reflektorfénybe kerül a személyes márkaépítés kérdése. Egy erős brand ugyanis hatalmas előnyt jelenthet az egyéni karriercélok eléréséhez. Egy állás betöltéséhez számos olyan képesség is szükséges, melyekről a tankönyvek nem számolnak be. A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi kara fontosnak tartja, hogy hallgatói számára ne csupán szakmai tudást, de ilyen, a sikeres karrierjükhöz szükséges további információkat is nyújtani tudjon. Ennek érdekében a pécsi Karrier Iroda támogatásával Karrier Pontot hoztak létre a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon. A pécsi és a szekszárdi szervezeti egység együttműködéséről megállapodást írtak alá a vezetők.

Dr. Tarrósy Istán, a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság igazgatója elmodta: „Nagyon fontos az, hogy a Karrier Iroda hálózatosodjon, és azok a kollégák, akik tudnak abban segíteni, hogy a diákok a Pécsi Tudományegyetemről ne csak egy jó minőségű diplomával hagyják el a padokat, hanem tényleg olyan jártasságokra tegyenek szert, olyan készségekre, amelyek a munkaerő világában majd segíteni fogják az elhelyezkedésüket.”

"Hogyan kommunikáljanak, hogyan tájékozódjanak a munka világában, hogyan képviseljék érdekeiket, ha kell a munkáltató irányába, és így tovább, és így tovább. Ezeket a képességeket úgy gondoljuk, hogy olyan tréningeken, workshopokon át tudjuk eljuttatni a hallgatókhoz, amelyeket a Karrier Pont a Karrier Irodával együttműködve tud megvalósítani." - nyilatkozta Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán.

Dr. Maros Kitti a Karrier Pont szakmai vezetője elárulta, hogy a következő félévtől asszertív kmmunikációs, konfliktus- és stresszkezelési tréningeken, önismereti és személyiségfejlesztő csoportokon,illetve egyéni tanácsadáson vehetnek részt a hallgatók. "A Karrier Ponton önismereti útra invitáljuk a Hallgatókat, ahol kellemes körülmények között, elfogadó, empatikus légkörben segítünk rátalálni a saját megoldásaikra;  életvezetési tanácsadással segítjük a problémás élethelyzetekben a döntéshozatalt, egyéni veszteség esetén az egyensúly újbóli megtalálását, objektív, új nézőpontokat adunk kapcsolati problémák esetén. A Karrier Pont nagy hangsúlyt fektet az egyéni és csoportos életpálya- illetve karriertervezésre, amelyeken a PTE hallgatói térítésmentesen tudnak részt venni."

Az ünnepélyes aláírás után Karrier Napon vehettek részt a hallgatók, melyen a karriertervezés és -felépítés legfontosabb dimenziói vetődtek fel. Önismeret, személyes márka, brandépítés. A nap során a szakemberek személyes történeteken keresztül járták körül a témát, hogy segítségükre lehessenek a hallgatóságnak.

 

Galéria

magyar