KÉPZÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A PTE KPVK ÉS A TOLNA VÁRMEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖZÖTT

Szekszárd, 2024. május 29..– A kiberbiztonságot és a bűnmegelőzést szolgáló képzési és kutatási programok megvalósítására írt alá együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja és Szabó Csaba r. dandártábornok, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

 

A kiberbiztonság és a bűnmegelőzés került annak az együttműködési megállapodásnak a fókuszába, amelyet a PTE KPVK szekszárdi campusán írt alá sajtótájékoztató keretében  Prof. Dr. Szécsi Gábor a kar dékánja és Szabó Csaba dandártábornok, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Az aláíró felek által egyaránt példaértékűnek minősített kooperáció célja, a kibervédelem és a bűnmegelőzés ügyének előmozdítása, a társadalmi prevenciós edukáció fejlesztése, az egyetemi kutatásokban történő együttműködés, az egyetemi felsőoktatás elméleti és gyakorlati ismeretanyagainak szélesítése, az új társadalmi jelenségek azonosítása és elemzése, azok reaktív kezelésére szakmai módszerek kidolgozása, valamint a felek közötti jó együttműködő partneri kapcsolat kialakítása érdekében.

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását követően Prof. Dr. Szécsi Gábor a szekszárdi campuson megnyitotta a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a PTE KPVK által közösen szervezett kiberbiztonsági expót, amelynek keretében az érdeklődők előadások, pódiumbeszélgetés és a kiállítók képviselőivel folytatott konzultációk révén ismerkedhettek meg az online térben jelentkező veszélyekkel és az azok elhárítását szolgáló technológiai megoldásokkal, képzési módszerekkel.

 

magyar