Kinyitja kapuit a PTE KPVK a tehetséges középiskolás diákok számára

 

2022. március 3. Szekszárd, a Pécsi Tudományegyetem, Kultúratudományi Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara idén már hagyományos jelleggel indította újra Tehetségműhely elnevezésű egyedülálló programsorozatát. A program nyitó előadását Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja tartotta.

2019 –ben indult el a Szekszárdi Karon a Tehetségműhely Középiskolásoknak program. A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítsanak olyan tehetséges fiataloknak, akiket érdekelnek az egyetemen zajló tudományos műhelymunkák. A diákoknak a programsorozat során öt alkalommal lesz lehetőségük az egyetem épületében részt venni a sokszínű és izgalmas tudományos előadásokon. Az előadások célja a diákok tudományos szemléletének fejlesztése és ismeretanyagaik bővítése.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán az eseményen kiemelte fontos, hogy a tudomány iránt érdeklődő diákok már a középiskolai tanulmányok során megkapják a kellő segítséget és lehetőséget ahhoz, hogy fel tudjanak készülni egy tudományos dolgozat elkészítésére és be tudjanak csatlakozni az egyetemen működő tudományos műhelymunkákba. A Kar dékánja hangsúlyozta, a program célja segíteni és motiválni a diákokat, hogy tudományos dolgozatukkal vegyenek részt a Kari Tudományos Diákköri rendezvényeken.

magyar