Konferenciát tartottak az oktatásról a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

 

Gyermekközpontú pedagógia – a logikus gondolkodás fejlesztése a Dienes módszer segítségével címmel tartottak konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. A tanácskozás a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán valósulhatott meg Szekszárdon. Bemutatásra kerültek azok a logikai társasjátékok, amelyeket az egyetemi kar munkatársai Dienes Zoltán professzor szellemi öröksége nyomán fejlesztettek ki a világhírű Piatnik gyárral közösen.

A Centenáriumi rendezvénysorozat hétfői állomásán a szekszárdi születésű Dienes Valéria fia, Dienes Zoltán tudományos munkásságát ismerhették meg a résztvevők. Dienes Zoltán a matematikatanítás világszerte ismert „művésze” volt. Neve talán mindenki másénál jobban összekapcsolódott a matematikatanítás forradalmi megújításának elméletével és gyakorlatával. A konferencia bemutató foglalkozásán a PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola diákjai elsőként próbálhatták ki a Piatnik által gyártott Dienes-játékokat, amelyeket az előadáson  Gyöngyösi Gábor, a cég ügyvezető igazgatója ismertetett.

 „A jövő pedagógusainak képzése során kiemelt feladatunk olyan alternatív pedagógiai módszerek használatának megismertetése, amelyek hozzájárulhatnak a jövő nemzedékének tanulási folyamatainak támogatásához. A konferencia kitűnő lehetőség az új pedagógiai módszerek elméleti és alkalmazott ismereteinek elsajátítására” - nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar