A környezettudatosságról tanácskoztak a szekszárdi egyetemi karon

 

Természet és felelősség címmel könyvbemutatóval egybekötött szimpóziumot tartottak a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. Az online is követhető tanácskozáson a környezettudatos gondolkodás pedagógiai és etikai alapjaival foglalkoztak az előadók, akik közül többen kitértek a COVID-19 járvány társadalmi és gazdasági hatásaira is. A rendezvényt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatta.

A környezettudatos gondolkodás és magatartás pedagógiai és etikai alapjaival foglalkozott az a szimpózium, amelyet a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartottak a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. A szimpóziumon egyúttal bemutatták a Természet és felelősség című tanulmánykötetet is, ami a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg az idén novemberben.

A tanácskozáson előadást tartottak Prof. Dr. Szécsi Gábor a kötet szerkesztője és szerzője, Dr. Tóth I. János a kötet szerkesztője és szerzője, valamint Dr. Karikó Sándor és Dr. Márfai Molnár László a kötet szerzői. A kötetben ugyancsak szerzőként publikáló Prof. Dr. Szabó Tibor írásban megküldött gondolatait Laczikó Luca egyetemi hallgató tolmácsolta a résztvevőknek.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által támogatott tanácskozás előadói közül többen foglalkoztak a COVID-19 járvány gazdasági, társadalmi hatásaival is. A pandémiára tekintettel a rendezvény résztvevőinek többsége online kapcsolódhatott be a programba.

 

magyar