Környezetvédelmi díjban részesült a PTE KPVK

 

Bolygónk és Városunk környezetvédelmi díjban részesült a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.  A környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében végzett kiemelkedő tevékenységéért a Kart több száz jelölt közül választotta ki a 18 tagú szakmai bizottság. Az elismerést az idei évben adták át először, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia épületében vehettek át ünnepélyesen a díjazottak.  

Napjaink kiemelkedő feladata, hogy foglalkozzunk és megoldásotokat keressünk a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseire, amelynek kiemelkedő színterei tudnak lenni a felsőoktatási intézmények. A díjat olyan magánszemélyeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek ítélték oda, akik a legtöbbet tették a természet és a környezet értékeinek megőrzésért.  A PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar elhivatottan kívánja támogatni, hogy a jövő nemzedéke minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzen a jövőnket meghatározó fenntarthatóság témakörében.

A Kar dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor kiemelte, hogy a környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében szervezett konferenciák, workshopok jó lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyetemi hallgatók, oktatók és a szakmában elismert kutatók elméleti előadásai mellett, a tudományos gyakorlatorientáltság is helyet tudjon kapni. Kiemelte, hogy a Kar rendezvényei nyitottak minden érdeklődő számára.

magyar