Több mint 200 elsőéves hallgatóval indul az új tanév a KPVK-n

 

Közel 200 hallgató kezdi meg tanulmányait szeptembertől a szekszárdi egyetemi karon. A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar elsőéves hallgatói a helyben megrendezett, három napig tartó gólyatáborban ismerkedhettek meg egymással, a felsőbb évesekkel, az intézménnyel és a várossal. Idén a nappali tagozatra jelentkezett gólyák 70%-a vett részt a táborban, ami kiemelkedőnek számít.

 

 

„Nálunk Szekszárdon, az egyetemen hosszú idő óta van egy mondás, ami úgy hangzik, hogy az egyetemi éveket lehet leélni és megélni, azt gondolom, akik eljöttek a gólyatáborba, a megélést választották.” – mondta el Tóth Viktor, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

 

 

A város különböző pontjain megrendezett gólyatáborban szakmai programokon és vicces vetélkedőkön vehettek részt a hallgatók, melyek során a csapatoknak különböző képességeiket kellett megcsillogtatniuk. Voltak erősségi feladatok, ügyességi játékok, érdekes tesztek, vicces koreográfiák, de még színészi tehetségükre is kíváncsiak voltak a seniorokból álló zsűri tagjai. Egyaránt kimagasló teljesítményükért végül minden csapat az első helyen végzett.

 

 

„Az elsőéves hallgatók egy olyan karon kezdik meg tanulmányaikat, amely az elméleti és gyakorlati tudást ötvözve kínál a mindennapi életben jól kamatoztatható ismereteket.” – ezt Dr. Szécsi Gábor, a KPVK dékánja mondta az újonnan felvett hallgatókat köszöntve a 2019/2020. évi tanévnyitó ünnepségen.

 

 

Az eseményen bejelentettek kari elismeréseket, melyek szerint 2019. szeptember első napjától Áder János köztársasági elnök egyetemi tanárrá nevezte ki Dr. Szemethy László Róbertet, a kar Vidékfejlesztési Intézetének igazgatóját, kiemelkedő sportteljesítményéért Dr. Miseta Attila, az egyetem rektora Egyetemi Sportéletért Díjat adományozott Varga Ráhel, III. évfolyamos tanító szakos hallgató számára, illetve az egyetem Tanárképző Központja az Év mentorpedagógusa díjat adta Szentesné Nagy Éva, a Gyakorlóóvoda szakvezető óvónője és az Év vezetőpedagógusa díjat Szabó Matild, a Gyakorlóiskola szakvezető tanítója részére.

Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora elismerő oklevelet adományozott Béres Barbara tanító szakon végzett hallgató, Elter-Jantner Zsófia környezetkultúra szakos hallgató és Jádi Alexandra tanító szakon végzett hallgató részére, melyet Dr. Szécsi Gábor dékántól vehettek át a szekszárdi tanévnyitó ünnepségen.

 

 

A kar vezetése az eseményen hagyományosan köszönti jubiláló kollégáit is, és emléklapot adományoz leghűségesebb munkatársainak, akik több mint 20 éve járulnak hozzá az intézmény sikeréhez, színvonalas, odaadó munkájukkal öregbítve annak hírnevét. Az intézményben munkába állásának 30. évfordulója alkalmából Dr. Bajner Mária főiskolai tanár, Dr. Bús Imre főiskolai tanár és Gabi Gabriella tanár, 25. évfordulója alkalmából Szirony Andrea tanár, 20. évfordulója alkalmából pedig Ambach Gyöngyi tanító, Bucsányiné Gréczy Gabriella tanító, Dániel Lilla Anna óvodapedagógus és Klics Andrea Zsuzsanna tanító vehetett át Jubileumi Emléklapot.

Az ünnepség az elsőéves hallgatók fogadalomtételével, és a hallgatókat egyetemi polgárrá fogadó dékáni kézfogással zárult.

 

 

magyar