Közkívánatra! Folytatódik a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme

Közkívánatra 2024. május 14-től folytatódik a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme képzési program!

A Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme előadás sorozat a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében,  Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve valósult meg nagy sikerrel 2017-2019 között.

2024-ben újra indul a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme! Ismét várjuk Szekszárdon, a PTE KPVK épületében (a szekszárdiak között leánykori nevén a Főiskolán) az egyetemi oktatók és meghívott előadók történeti, földrajzi, kulturális, egészségügyi és további közérdeklődésre számot tartó témájú előadásain az 50+ korú szekszárdiakat.  

A korábbi évek hagyományainak és az egyetemi képzéseknek megfelelően az év tavaszi (2024. május-július) és őszi szemeszterbe (2024. szeptember-december) szerveződik. A tavaszi szemeszterben 4, az ősziben 6 érdekes, 2x45 perces előadást hallhatnak a részt vevők, akik részére a szünetben frissítő (ásványvíz, kávé, pogácsa/sütemény) is rendelkezésre áll.

Az első találkozáson (2024. május 14-én, kedden 15.00 órakor) a köszöntőket követően „A nőrablástól a házasságkötésig” címmel Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra (tanszékvezető egyetemi tanár, dékáni megbízottként a képzési program szakmai vezetője) tart előadást. Visszatérő meghívott előadónk, Gruber László (MTA Szádeczky-Kardoss Elemér Díjas, Pedagógus Kutatói Pályadíjas tanár) május 28-án „A legendák földjén – Kirgizisztán” előadása útiélményeinek rendkívül izgalmas megosztása. Új megközelítésben beszél a tánc generációkat összekötő szerepéről Hágen Zsuzsa (táncművész, táncpedagógus, koreográfus) június 18-án. A szemeszter előadás sorozatát Csizmadiáné Iller Katalin (tapasztalati szakértő) „Válts életmódot! - Mikrobiotika a mindennapokban” kóstolóval is egybekötött előadása zárja július 2-án.

Új partnerünk, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet közreműködése is hozzájárul ahhoz, hogy a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme még színesebb, gazdagabb programmal várhassa szekszárdi hallgatóit! 

A programok ingyenesek, de regisztráció kötelesek, a képzésen rendszeresen (a tavaszi félévben legalább 3 alkalommal) résztvevők emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről. (Regisztrálni a helyszínen is lehet 2024. május 14-én!)

A szervezők nevében szeretettel várunk minden kedves régi és új érdeklődőt!

Jelentkezési lap itt letölthető.

Adatvédelmi tájékoztató

magyar