Különleges kötetet mutattak be a PTE KPVK szekszárdi campusán

 

Teltházas, jó hangulatú könyvbemutatónak adott otthont szeptember 28-án a PTE KPVK szekszárdi campusa. A szerkesztők és szerzők részvételével zajló programon a Belvedere Meridionale Kiadó gondozásában megjelent XXI. századi narratívák. Tanulmányok a filozófia, művészet és gazdaság metszéspontján című tanulmánykötetet ismerhették meg az érdeklődők. A rendezvényen közreműködött Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja, Prof. Dr. Boros János a PTE KPVK tanszékvezetője, Prof. Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE KPVK intézetigazgatója, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző és Szilágyi Tamás a Szegedi Tudományegyetem oktatója.   

A Szécsi Gábor, Boros János és Nemeskéri Zsolt szerkesztésében napvilágot látott kötetben olvasható tanulmányok olyan tudományos határnyitásokra tett kísérletek eredményei, amelyek a szerzők által felkínált értelmezések és modellek komplexitása révén járulhatnak hozzá a bölcsészet- és társadalomtudományi kutatások kulturális, társadalmi, gazdasági beágyazódásának erősödéséhez. Céljuk, hogy egy megújuló tudománykép jegyében világítsanak rá azokra a diszciplináris metszéspontokra, amelyek elgondolkodtató és jól használható narratívákat kínálnak a művészet, megértés és hagyomány kapcsolatának, valamint az érték és felelősség viszonyának új szemléletű megközelítéséhez.

A PTE Filozófia Doktori Iskola törzstag professzorainak (Szécsi Gábor, Boros János, Nemeskéri Zsolt) és doktori hallgatóinak (Bogányi Gergely, Garai Zsolt, Szabó Balázs, Szilágyi Tamás) írásait tartalmazó kötet megjelenését a Kooperatív Doktori Program keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, fejlesztési és Innovációs Alap támogatta.

magyar