Különleges tanulmánykötet a pandémia társadalmi és kulturális hatásairól Dr. Szécsi Gábor és Dr. Tóth I. János szerkesztésében

 

A Gondolat Kiadó gondozásában Társadalom a világjárvány hálójában címmel tanulmánykötet jelent meg a pandémia társadalmi és kulturális hatásairól a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, valamint a Szegedi Tudományegyetem tanára, Dr. Tóth I. János szerkesztésében.

A kötet a Covid19-világjárvány társadalmi, kulturális hatásainak alkalmazott filozófiai vizsgálatára vállalkozik; döntően a szaktudományok eredményeit és a filozófiai megfontolásokat kombinálva elemzi a pandémia következményeit. A tanulmányok többségének fókuszába filozófiai kérdések (szabadság, narratíva, halandóság) kerültek, de akadnak közöttük szaktudományokra (szociológia, politológia, játékelmélet), sőt irodalmi alkotásokra (A pestis, A londoni pestis, Dekameron) épülő elemzések is.

 

A kötetről bővebb információk ezen a linken érhetők el:

https://gondolatkiado.hu/webshop/filozofia-es-vallas/tarsadalom-a-vilagjarvany-halojaban/

 

(Szécsi Gábor – Tóth I. János (szerk.): Társadalom a világjárvány hálójában. Alkalmazott filozófiai tanulmányok a pandémia társadalmi és kulturális hatásairól. Gondolat Kiadó, Budapest, 2023.)

magyar