Megjelent a megújult ÚNKP felhívás Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven

A 2024/2025-ös pályázati időszaktól kezdődően a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Új Nemzeti Kiválóság Programja (ÚNKP) Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven fut tovább.

 

Az EKÖP célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatóknak a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása.

A program 2024. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő kutatási, innovációs, illetve művészeti kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

 

A PTE EKÖP Pályázati kiírását és annak mellékleteit, valamint a Gyakran Ismételt Kérdéseket és további információkat a bejelentkezés után a PTE EKÖP portálján (https://ekop.pte.hu) érhetik el.

A 2024/2025. évi EKÖP pályázatokat a PTE-re kizárólag elektronikus úton, a PTE EKÖP portálján (https://ekop.pte.hu) lehet és kell benyújtani.

 

A pályázat beadási határideje: 2024. június 30.

magyar