Megjelent a szekszárdi felsőoktatás 40 évét bemutató jubileumi emlékkönyv

 

A mai Kultúratudományi Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar alapításának 40. évfordulóját egy rendhagyó jubileumi emlékkönyv kiadásával ünnepli az intézmény. A kiadvány a korábbi évkönyvekhez hasonlóan bemutatja az utóbbi évtized intézménytörténetét, legfontosabb tevékenységeit, képzési, tudományos és kutatási területeit, művészeti és sporttevékenységeit, hazai és nemzetközi kapcsolatait, és természetesen a hallgatói életet is. Névsorokat, adatokat közöl, fényképekkel dokumentálja a legfontosabb eseményeket.

„Mindemellett valódi közösségi könyv is, amelyet nem a tények, számok és adatok tartanak össze, hanem azok a történetek, amelyeket az egykori és jelenlegi hallgatók, oktatók osztottak meg velünk. Ezek adják az évkönyv igazi tartópilléreit.” – írja az előszóban a szerkesztő, a kar Illyés Gyula Pedagógusképző Intézetének igazgatója, Dr. Boronkai Dóra egyetemi docens.

A Jubileumi Évkönyv (1977 – 2018) című kiadvány megtalálható az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, valamint a KPVK Kari Könyvtár polcain és a KPVK Dékáni Hivatalban.

magyar