Működik a távoktatási rendszer az egyetemi karon

 

Mindent megtesznek a szekszárdi egyetemi karon annak érdekében, hogy a végzős hallgatóik még ebben a tanévben megszerezhessék a diplomájukat.

Átállt a távoktatásra a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, a rendszer kisebb technikai és tartalmi nehézségekkel, de működik. A hallgatók és az oktatók különféle kommunikációs lehetőségek közül választhatnak a kurzusok sajátosságait figyelembe véve, válaszolta kérdésünkre prof. Dr. habil Szécsi Gábor, egyetemi tanár, a kar dékánja.

Mint elmondta, az egyetemi szenátus hamarosan módosítja a Tanulmányi és Vizsga Szabályzatot annak érdekében, hogy a végzős hallgatók a jelen körülmények között is teljesíteni tudják a követelményeket. A módosítások figyelembevételével fogja a KPVK vezetése is alkalmazni az átmeneti időszakra vonatkozó, új eljárási rendet.

A tervek szerint a tanító szakos hallgatók gyakorlatuk teljesítéséhez a gyakorló intézményekkel megállapodva alkalmazhatnak online technikát. Az óvodai, bölcsődei gyakorlatok teljesítéséhez más megoldásokat dolgoznak ki. Megnézik például azt is, hogy az ügyeleti rendben működő óvodákban, bölcsődékben hogyan tudják a hallgatók teljesíteni a szakmai gyakorlatot. Rendelkeznek arról is, miként lehet a zárótanításokat az új rendszerre hangolni.

A záróvizsgák is alapvetően online formában zajlanak majd. A lényeg, fogalmazott a dékán, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a végzős hallgatóik még ebben a tanévben megszerezhessék a diplomájukat. Mindezekről a közeljövőben minden érintett részletes tájékoztatást kap.

 

A cikk a teol.hu-n jelent meg.

magyar