Nagy siker volt a Paksi Harmadik Kor Egyetemének tavaszi szemesztere

Ismét igazán figyelemre méltó és érdekes programokkal, nagyszerű előadókkal várta hallgatóit a Paksi Harmadik Kor Egyeteme. A polgári házasságkötés szokásjogi és történelmi előzményeinek élményszerű bemutatása, a végrendeletek generációs üzeneteinek megosztása, a kirgizisztáni útiélmények felidézése mellett a részt vevők hallhattak a tánc gyógyító szerepéről, megismerhették a mikrobiotika, mint életminőségjavító táplálkozás előnyeit, sőt, meg is kóstolhatták a különleges ízeket.

 

173 fő 50+ korú paksi regisztrált a „Paks, az együttműködés városa” – szellemiségében, az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében Paks Város Önkormányzatának támogatásával és a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet közreműködésével megvalósuló programra.

 

A 115 fő (legalább 4 előadáson részt vett) senior egyetemi hallgató számára 2024. június 4-én Szabó Péter polgármester és Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra dékáni megbízott adta át a 2024/2025. év tavaszi szemeszterének sikeres teljesítését igazoló emléklapot és a PTE KPVK könyvajándékát. A program Tóth Gabriella szövetkezeti elnök elismerő mondatait követően az önkormányzat és az egyetem képviselőinek a szeptemberi folytatásra tett ígéretével zárult.

magyar