Nőtt a felvett hallgatók száma a PTE KPVK-n

 

A hazai felsőoktatásba jelentkezők számának idei csökkenése ellenére a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a tavalyi évhez képest nőtt a felvett hallgatók száma. Ezt az eredményt a kar új szakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el.

A 2020. évi felvételi eljárás egyértelműen sikeres volt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára.

Mint ismeretes, a hazai felsőoktatásban az idén jelentős mértékű visszaesés volt érzékelhető a jelentkezői létszámok tekintetében. Ezzel szemben a PTE KPVK-n az államilag támogatott helyekre felvett hallgatók száma 2.6%-al, az önköltséges helyekre felvettek száma pedig több mint duplájára nőtt. Összességében ez annyit jelent, hogy a tavalyi 197 fővel szemben eddig 215 főt tudtak a kar képzéseire felvenni. Ezt az eredményességet a pótfelvételi eljárás rendelkezésre álló adatai is megerősítik. Az elsődleges információk szerint ugyanis augusztus folyamán további 83 fő jelentkezett a KPVK különböző szakjaira.

„Örömteli tény, hogy a jelenlegi információk alapján mind a szekszárdi, mind a pécsi képzőhelyeinken indítani tudjuk a meghirdetett szakok többségét, azaz a felvételi eljárás a kar megerősödését hozta”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, aki szerint ennek a kari sikernek a hátterében egyrész a képzési kínálat gyarapodása és a kar képzőhelyeiben rejlő lehetőségek jobb kihasználása, másrészt a megújuló marketingtevékenység rejlik.

magyar