Oklevélátadó ünnepség a PTE belső nyelvi képzésén

 

Január 30-án oklevélátadó ünnepség keretében köszöntöttük kollégáinkat a PTE KPVK Pécsi Képzési Központjában. A nyelvi program ötödik szemeszterének végén közel 300 munkatársunk vehette át a képzés sikeres elvégzését tanúsító oklevelét. A jelenlévőket Dr. Huszti Judit az Idegen Nyelvi Központ igazgatója, Dr. Saághy Andrea a Humánpolitikai Igazgatóság főosztályvezetője, valamint Dr. Koltai Zoltán a szervezésért felelős Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte.

 

A Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programjához kapcsolódóan továbbra is kiemelkedően fontos célnak tekintjük az egyetemen oktató és nem-oktató munkakörben dolgozó kollégák nyelvtudásának fejlesztését. Ennek érdekében 2016 őszétől az egyetem belső képzési rendszerében a hatékony nyelvi kompetencia-fejlesztés lehetőségét kínáljuk az érdeklődő kollégáknak. Az angol, német, horvát és spanyol nyelvi képzések 50 órás modulokban, 12 héten keresztül zajlanak. A nyelvórák munkaidőben és azon túl is lebonyolíthatók, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez. A képzés elsősorban középszintig (KER B2) történik, míg a szaknyelvi csoportokban a legalább B2-es szinten beszélő kollégák fejleszthetik nyelvi kompetenciáikat. Ezen felül alap-, közép-, felsőfokú ECL nyelvvizsgára felkészítő csoportokat is indítunk. A tanfolyamok lebonyolításába az Idegen Nyelvi Központ által biztosított nyelvtanárok kapcsolódnak be.

 

A rektori és kancellári vezetés támogató hozzáállásának, a Humánpolitikai Igazgatóság kooperatív együttműködésének és a széleskörű tájékoztatásnak köszönhetően az elmúlt öt szemeszterben közel 1500 egyetemi kolléga vett részt belső nyelvi programunkon, nagyobb részben az angolt megjelölve választott nyelvként.

 

Következő, február 18-tól kezdődő tanfolyamaink szervezése már folyamatban van.  

 

Az eseményen készült fotók megtekintése »

magyar