Oktatói, hallgatói publikációk az európai szociális és szolidáris gazdaság fejlesztési lehetőségeit elemző nemzetközi kötetben

 

A PTE KPVK KTTI Szociális Tanulmányok Tanszéke és jogelőd intézete 2011-től működik együtt egy a szociális és szolidáris gazdaság európai fejlesztésének lehetőségeit és társadalmi hatásait vizsgáló nemzetközi kutatásban. Az EMISE (2011-2014) projekt eredményei konferenciákon és publikációkban, továbbá képzések és gyakorlati hasznosulások formájában széles körben megismerhetőekké váltak az EU-ban.

Az EMISE+ (2015-2018) projekt sikeres zárását követően megjelent az újabb kutatási eredményeket összegző nemzetközi kötet a European Network of Cities & Regions for the Social Economy (REVES) és a projektvezető francia AROBASE Center kiadásában. A kötetben olvasható a francia (Bourgogne), az olasz (CGM) és a spanyol/katalán (XES) szociális szövetkezek, szervezetek társadalmi hatásvizsgálata mellett a PTE KPVK oktatóinak (prof. Dr. Nagy Janka Teodóra, Farkas Éva) és a projekt keretében közösen kidolgozott szociális gazdasági menedzser posztgraduális képzés francia oklevelet is szerző két hallgatójának (Fekete Katalin, Mészáros Andrea) a magyar szociális és szolidáris gazdaságról írott tanulmánya is.

magyar