Óriási az érdeklődés a PTE KPVK gyógypedagógia képzése iránt

 

A napokban ismertté váltak a 2020. évi  felsőoktatási jelentkezési számok. Az országosan érzékelhető visszaesés ellenére a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának pedagógusképzési szakjai továbbra is népszerűek a jelentkezők körében. Óriási érdeklődés mutatkozik a Kar újonnan indított gyógypedagógia képzése iránt, amit csaknem 250 jelentkező jelölt meg valamilyen helyen a jelentkezése során. Az érdeklődőknek lehetősége lesz még jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében, ami ebben az évben is július végétől augusztus második feléig tart.

 

A napokban ismertté vált felvételi jelentkezési számok szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának pedagógusképzési szakjai továbbra is népszerűek a jelentkezők körében. A legtöbben ebben az évben is az óvodapedagógus szakot jelölték meg továbbtanulási irányként, de elegendő számú hallgató jelentkezett a tanító és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakokra is. Az idei felvételi eljárás különlegessége, hogy a KPVK szekszárdi és pécsi képzőhelyén is meghirdette ezeket a képzéseket.

Igen komoly érdeklődés mutatkozik az újonnan indított gyógypedagógia képzés iránt is, amit csaknem 250 fő jelölt be valamilyen helyen a jelentkezési eljárásban. Ez az adat azért is bír nagy jelentőséggel, mert a gyógypedagógia szakot a Kar kizárólag a szekszárdi képzőhelyén hirdette meg.  „Lesz tehát elég hallgatónk ahhoz, hogy a következő tanévben, remélhetőleg már a megszokott munkarendben, mindkét képzőhelyen zavartalanul folytathassuk a munkát, és ezáltal a szekszárdi és pécsi képzőhelyen egyaránt aktív tevékenységet folytató KPVK rövidtávon a régió legerősebb pedagógusképző intézményévé váljon”, fogalmazott Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja.

Azok számára, akik még jelentkezni kívánnak valamelyik képzésre, de az első körben ezt nem tudták megtenni, a július végétől augusztus második feléig tartó pótfelvételi eljárás során nyílik erre lehetőség.

magyar