Paksi Harmadik Kor Egyeteme: Szemeszterzárás „az együttműködés városában”

 

„Paks, az együttműködés városa” – ennek a szellemiségében zárult 2019. május 6-án a Paksi Harmadik Kor Egyeteme harmadik évfolyamának tavaszi szemesztere. A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követi és hasznosítja a Paks Város Önkormányzatának támogatásával közösen szervezett rendkívül sikeres képzési program során, amelynek ünnepélyes zárásán több mint 100 örökifjú hallgató vehette át Prof. Dr. Szécsi Gábor dékántól és Barna János alpolgármestertől a rendszeres részvételt igazoló emléklapot és a Kar ajándékkiadványát. A PTE szekszárdi karának dékánja a tanulás és tudás szerzés értékéről, továbbá a harmadik kor egyeteméről, mint az élethosszig tartó tanulás újszerű képzési formájáról, annak fontosságáról szólt. Barna János alpolgármester az elmúlt évek paksi eredményeiről és az elkövetkező évek városformáló terveiről beszélt.

Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár, a PTE KPVK Harmadik Kor Egyeteme Program szakmai vezetője, a Paksi Harmadik Kor Egyetemének házigazdája a három év, hat szemeszter legszebb és legemlékezetesebb pillanatait idézte a mára már több mint 100 főt meghaladó „örökifjú egyetemisták” számára. Színvonalas, élményt nyújtó előadásokra emlékeztetett, egyetemi és helyi előadókra, akik a paksiakhoz nagy izgalommal készültek, és akiket a jó hangulatú közösségi képzési és ismeretterjesztő programra a paksiak szeretettel vártak és mint többször is megerősítették, visszavárnak.

Mert – ahogyan a szemeszterzárás ünnepélyes perceiben a szervezők és a hallgatók részéről egyaránt megfogalmazódott – az „együttműködés városában” jó a Paksi Harmadik Kor Egyetemén együtt lenni és várni az őszi folytatást!

 

 

magyar