A PTE KPVK is csatlakozott a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség képzési, kutatási programjához

 

A PTE KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor is aláírta azt az együttműködési megállapodást, aminek célja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség képzési, kutatási stratégiáját megalapozó intézményi kooperáció kialakítása. A dokumentum három megye (Bács-Kiskun, Fejér, Tolna) humánerőforrás-fejlesztési stratégiájának összehangolásához kínál partneri kereteket a térség felsőoktatási és szakképzési szereplői számára.

A megállapodás értelmében a PTE KPVK kutatási, képzési, illetve egyéb tudományos tevékenységével támogatja a térségi innovációhoz, valamint a munkaerő-piaci és képzési kereslet, illetve kínálat összehangolásához, képzési portfólió folyamatos bővítéséhez, kapcsolódó tevékenységeket, programokat. A Kar emellett kiemelt szerepet tölt be a kialakítás alatt álló Szekszárdi Ágazati Képző Központ munkájában, a Központ képzési programjának fejlesztésén, a konkrét képzési háttér, valamint a kapcsolódó humán-és (igény esetén, a gyakorlati képzések megvalósításához szükséges) tárgyi erőforrás biztosításán keresztül.

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására 2022. március 22-én került sor a Tolna megyei Faddon Süli János tárca nélküli miniszter jelenlétében.

magyar