Rekordszámú jelentkező a PTE KPVK szakjain 2023-ban

 

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán meghirdetett szakok iránt jelentősen nőtt az érdeklődés az idei beiskolázási folyamatban. Csaknem 2000-en jelentkeztek a Kar képzéseire, ebből 623 az első helyes jelentkezők száma. Ez az összes jelentkező számát illetően több mint 50 %-os, míg az első helyes jelentkezők számát illetően csaknem 70 %-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A jelentkezők körében legnépszerűbb szak továbbra is a gyógypedagógia, amelyre ebben az évben rekordszámú, 442 érdeklődő adta nyújtotta be a jelentkezését.

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint egyre népszerűbbek a felsőoktatásba jelentkezők körében a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának képzései.

Az idei beiskolázási folyamatban csaknem 2000-en jelentkeztek a KPVK valamelyik szakára. Ebből 623 az első helyes jelentkezők száma. Ez összes jelentkező számát illetően több mint 50 %-os, míg az első helyes jelentkezők számát illetően csaknem 70 %-os növekedést jelent! A legkeresettebb képzés továbbra is a gyógypedagógia alapszak, amelyre az idén rekordszámú, 442 érdeklődő adta be a jelentkezését, amiből 111-en első helyen jelölték meg jelentkezési lapjukon a KPVK képzését.  Emellett komoly érdeklődés mutatkozik a tanító, óvodapedagógus és szakoktató képzések iránt is. Pozitív fejlemény, hogy a korábbi évek adataihoz képest növekedést mutat a kar agrárképzéseire jelentkezők száma, és komoly érdeklődés mutatkozik a kar újonnan indított képzései, például a szociálpedagógia alapszak, valamint a német nyelv és nemzetiségi kultúra a gyermekkorban és a gyermekkultúra mesterszakok iránt is.

„A kiemelkedő jelentkezési adatok a képzési kínálat folyamatos bővítésének és a marketingtevékenység megújításának gyümölcsei. Egyértelműen bizonyítják az elmúlt években megvalósított képzésfejlesztési stratégia megalapozottságát.”

nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar