„Segítők fái egy jobb világért!” – A Szociális Munka Napja szekszárdi ünnepe

 

A Szociális Munka Napja szekszárdi ünnepén Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra, a PTE KPVK Szociális Tanulmányok Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára a szociális munkás képzés és a szociális szakma érdekében végzett tevékenysége, Tolácziné Varga Zsuzsanna, a tanszék óraadó oktatója, a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ igazgatója pedig szociális szakmai munkája alapján elismerésben részesült. 

A „Segítők fái egy jobb világért!” kezdeményezés a Szociális Munka Napján egy-egy szekszárdi szervezet, szociális intézmény területén ültet fát a szakma, a szociális szakemberek iránti hála és a megbecsülés jeleként. Az elmúlt évben a PTE KPVK kertjében egy tölgyfa ültetésével ünnepelték szakemberek, oktatók és diákok a szociális szakma ünnepét – és 30 éves jubileumát annak a szekszárdi szociális képzésnek, amely ez év szeptemberétől már szociálpedagógia mesterszakon is várja a jelenkezőket.

A Szekszárdi Humánszolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonának udvarán került sor 2020. november 10-én a KEF által szervezett ünnepségre, amelyen Zaják Rita képviselő, bizottsági elnök, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke a város nevében köszöntötte a megjelenteket.

Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra a segítő professzió, a szociális szakma társadalmi presztízsének erősítésére, a járvány időszakában napi munkájuk során erőn felül teljesíteni kényszerülő szociális dolgozók egzisztenciális biztonságának megteremtésére, szakmai munkájuk és emberi helytállásuk elismerésére hívta fel a figyelmet.

magyar