Sokan jelentkeztek a PTE KPVK-ra a pótfelvételi eljárás során is

 

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a pótfelvételi eljárás során jelentkezők száma. Ebben a szakaszban csaknem 67-en jelentkeztek a KPVK valamely szakára. A pótfelvételizők körében is a gyógypedagógia, szakoktató, tanító és óvodapedagógus szakok bizonyultak a legnépszerűbbeknek, de a korábbi évekhez képest többen adták be jelentkezésüket a vidékfejlesztési agrármérnök és szőlész-borász képzésekre is.

Az Oktatási Hivatal által nemrég közzétett információk szerint a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a pótfelvételi eljárás során jelentkezők száma is Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

Az idei pótfelvételi beiskolázási folyamatban 67 érdeklődő jelentkezett a KPVK-n meghirdetett szakok valamelyikére. Ez a  hazai pedagógusképző intézmények körében kiemelkedőnek számító eredmény egyaránt érinti a kar szekszárdi és pécsi képzőhelyét, azaz az idei beiskolázási folyamat mindkét képzőhely látványos megerősödését hozta. Mint az a rendelkezésre álló adatokból kiderül,  pótfelvételizők körében is a gyógypedagógia, szakoktató, tanító és óvodapedagógus szakok bizonyultak a legnépszerűbbeknek, de a korábbi évekhez képest többen adták be jelentkezésüket a vidékfejlesztési agrármérnök és szőlész-borász képzésekre is.

 „A pedagógusképzési, agrár- és társadalomtudományi szakok iránti növekvő érdeklődés annak a jele, hogy karunk a térség és a régió felsőoktatásának egyre meghatározóbb szereplőjévé válik. Ezért az idei pótfelvételi eljárás kiemelkedő eredményének is az a legfőbb tanulsága számunkra, hogy tovább kell haladnunk a megkezdett úton”, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor.

magyar